Actueel
Actueel
Actueel
Actueel
Eredivisie

Gelijkspel tegen Excelsior

20 oktober 2021

De wedstrijd sc Heerenveen Vrouwen tegen Excelsior stond vrijdagavond in het teken van een bredere LHBTI+ acceptatie. “Ons voetbal is voor iedereen”. Na deze mededelingen werd er na het luisteren naar het Fries volkslied afgetrapt.

De wedstrijd begint met veel balbezit voor Heerenveen. De bal wordt goed rondgespeeld door Heerenveen en in tweede minuut schiet Nina Nijstad op goal, maar helaas mist dit schot scherpte. Door slordig balverlies krijgt Excelsior snel een kans, gelukkig wordt dit schot recht in de handen van Dinkla geschoten.
In de zevende minuut verdient Heerenveen een corner. Deze wordt genomen door Zoï van de Ven. De corner komt goed voor de goal, maar wordt weggewerkt. In 2e instantie komt de bal weer voor en schiet Chimera Ripa Heerenveen vroeg op voorsprong.

Gelijk na de aftrap krijgt Excelsior een kans, maar krijgt de bal niet langs de keeper.
Beide partijen zijn slordig in balbezit en het spel gaat over en weer. In de 19e minuut krijgt Excelsior een grote kans en weet dit te bezegelen met een goal. Dit zet Excelsior op gelijke hoogte met Heerenveen.  Het fysieke spel levert Heerenveen in de 27ste minuut een gele kaart op nadat Nina Nijstad een overtreding maakt in een kopduel met Bhagerath. Bij Excelsior vindt dan de eerste wissel van de avond plaats, nadat Bhagerath niet verder kan spelen. Vlak voor rust krijgt Heerenveen nog een kans nadat een hoekschop precies voor het Rotterdamse doel beland. Heerenveen moet voor rust nog in de verdediging om een kans van Excelsior tegen te gaan. Helaas raakt Roos van der Veen hierbij geblesseerd, waardoor Heerenveen genoodzaakt is in de blessuretijd de eerste wissel van de avond in te zetten met Fenna Meijer.

Terwijl Fenna Meijer nog warm loopt voor de tweede helft stroomt het publiek weer naar buiten. De tweede helft gaat van start met weinig kansen voor Heerenveen. Opmerkelijk is de snelle schoenwissel van een speelster van Excelsior.

Excelsior staat sterk te verdedigen en lijkt tevreden te zijn met een gelijkspel. In de laatste minuten van de wedstrijd wordt het nog spannend en krijgt zowel Heerenveen als Excelsior nog een kans op de winnende goal. Excelsior schiet de bal over de goal heen en voor Heerenveen schiet Nikeé van Dijk op de paal. Even later klinkt het laatste fluitsignaal en worden de punten in Heerenveen gedeeld.

Na deze wedstrijd kunnen bij Heerenveen maar liefst 11 speelsters zich gereed maken voor de nationale elftallen. Hiermee is Heerenveen hofleverancier voor de Jong Oranje Leeuwinnen.

Tekst: Jildou Landman
Foto: Henk Schriemer

Deel deze pagina