Actueel
Actueel
Actueel
Actueel
Eredivisie

Heerenveen verliest ne fantastische start van Ajax in het Abe Lenstra Stadion

03 april 2023

Abe Lenstra Stadion decor van een mooie voetbalavond

De vrouwen van sc Heerenveen speelden afgelopen vrijdag in het Abe Lenstra Stadion tegen Ajax Vrouwen. Nadat Rowan Veltman het Friese Volkslied had gezongen en de line-up van het veld was kon de wedstrijd om 19:30 uur afgetrapt worden. Een betere start voor Heerenveen was er vrijdag niet. Al na 28 seconden was het raak. Een mooie diepte bal van Dewi Snippe belandt bij Janneke Ennema en zij komt één op één met de keepster en schiet raak, 1-0!.

Binnen tien minuten staat Heerenveen al op een 2-0 voorsprong. Jet van Beijeren krijgt de bal voor haar voeten en weet vanaf 25 meter de bal achter keepster Lize Kop te schieten. De wedstrijd leek het eerste kwartier de kant van Heerenveen op te gaan, maar niets was minder waar. In de 16de minuut krijgt Merel Bormans een rode kaart voor lichtelijk vasthouden. In de 22ste minuut gaat Hans Schrijver wisselen. Een verdedigster, Anna Ruiter in de plaats voor Roos de Haas. Heerenveen weet dan nog een kwartier lang de nul te houden. In de 31ste minuut is het dan wel raak voor Ajax via Eshly Bakker. Heerenveen weet de voorsprong tot de rust te behouden en gaat met een stand van 2-1 de kleedkamer in.

In de tweede helft weet Ajax het verschil te maken

Na de rust pakt Ajax de regie van de wedstrijd over. Heerenveen is strijdbaar met 10 speelster en speelt hard en vol energie deze wedstrijd. In de 48ste minuut weet Ajax op gelijke hoogte te komen. In de 64ste minuut weet Spitse een vrije trap binnen te schieten en de voorsprong voor Ajax te pakken. Ajax weet de score nog te vergroten naar 2-5 door doelpunten van Bakker en Kruize. Heerenveen verliest in het Abe Lenstra Stadion met 2-5 van Ajax. Na de wedstrijd was er nog tijd voor handtekeningen en foto’s.

Check hier de aftermovie van de wedstrijd.

Scoreverloop:
1′ 1-0 
Janneke Ennema
9′ 2-0 Jet van Beijeren
31′ 2-1 Ashleigh Weerden
49′ 2-2 Lisa Doorn
65′ 2-3 Sherida Spitse
80′ 2-4 Eshly Bakker
90+2′ 2-5 Elisha Kruize

sc Heerenveen Vrouwen: Opstelling SC Heerenveen: Resink, Snippe, Meijer, Bormans, Teijema; De Haas (22′ Ruiter), Nijstad, Buikema, Iedema (76′ Hoendermis); Ennema, van Beijeren (76′ Thurkow).

Ajax Vrouwen: Kop, Kardinaal (46. Van Gool), De Sanders, Doorn, Weerden (56. Keijzer); Spitse, Sabajo (46. T. Hoekstra), Noordam (88. Verhoeve); Grant (88. Kruize), Leuchter, Bakker

 

Foto’s: Ann Mor en Pro News

Deel deze pagina