Actueel
Actueel
Actueel
Actueel

Maak kennis met onze nieuwe technische staf

08 juni 2021

Vrijdag 4 juni heeft het bestuur van sc Heerenveen Vrouwen de technische staf voor het komende seizoen bekendgemaakt. De staf bestaat uit tien mannen en vrouwen, elk met hun eigen specialiteit. Roeland ten Berge heeft een doorlopend contract en gaat zijn vijfde seizoen als hoofdtrainer in. Naast een aantal functiewisselingen zijn een nieuwe keeperstrainer en assistent-trainer aangetrokken. André Wolfs gaat de keepers van alle drie teams trainen. En Werner Pluim is aangenomen als assistent trainer van Ten Berge.

Roeland ten Berge blijft hoofdtrainer van sc Heerenveen Vrouwen en start met de opleiding UEFA PRO. Leon van Wely blijft aan als teamcoach van het eerste elftal. Jolanda Huiskamp wordt de nieuwe teammanager. Huiskamp was eerder ook al teammanager van het vrouwenteam van 2011 tot 2015. Daarnaast was zij teammanager bij de KNVB bij MO16 en MO17. Zij volgt Floor van den Brandt op, die aan de slag gaat als performance coach. Onlangs heeft Van den Brandt hiervoor een studie afgerond. Tim Strandstra maakt na vier seizoenen de overstap van MO16 naar het Beloftenteam, tevens zal hij assisteren bij het 1e elftal.

Nieuwe stafleden
De nieuwelingen in de staf zijn André Wolfs (keepertrainer), Werner Pluim (assistent-trainer), Chiara Kaya (Trainer MO16 en assistent 1e) en Hans Hoogsteen (fysiotherapeut). Wolfs heeft zijn eigen keepersschool in Groningen. Pluim maakt de overstap van het mannen- naar het vrouwenvoetbal. Hoogsteen keert na een periode van één jaar weer terug bij de vrouwen van sc Heerenveen. Het bestuur is nog op zoek naar een tweede fysiotherapeut. Ook Chiara Kaya wordt assistent bij het eerste elftal. Daarnaast is Kaya als hoofdcoach verantwoordelijk voor MO16. Tenslotte voegt voormalig stagiair Lieuwe van de Bijl zich bij de staf als data-analist. “Wij zijn ontzettend blij met dit vernieuwde team”, vertelt voorzitter Jessica Roosenburg. “We vinden het mooi dat degene die weggaan ook weer een goede plek hebben. Met deze staf kunnen wij de speelsters en de club verder ontwikkelen.”

Deel deze pagina