Actueel
Actueel
Actueel
Actueel
Eredivisie

sc Heerenveen Vrouwen door na spectaculaire wedstrijd

24 februari 2022

De sc Heerenveen Vrouwen zijn na een spectaculaire wedstrijd door naar de kwartfinale van de KNVB-beker. Nadat zaterdag de wedstrijd vanwege weersomstandigheden werd gestaakt, is gistermiddag de bekerwedstrijd tussen VV Alkmaar en sc Heerenveen Vrouwen hervat.

Het duel van zaterdag kende een flitsende start. VV Alkmaar opende al binnen één minuut de score, waarna Nikée van Dijk slechts drie minuten later de gelijkmaker wist te scoren. Vlak voor rust scoorde VV Alkmaar en dat leidde tot de 2-1 stand van afgelopen zaterdag.

Met betere weersomstandigheden stonden beide teams woensdagmiddag klaar voor de aftrap. Wat volgde was een wedstrijd vol doelpunten. In de 68e minuut krijgen de vrouwen van Heerenveen een strafschop. Zoï van de Ven stuurt de keepster de verkeerde hoek in en zet Heerenveen op een gelijke stand. De sc Heerenveen Vrouwen weten met nog zeven minuten op de klok op voorsprong te komen. Een vrije trap komt terecht bij Nina Nijstad die bij de tweede paal de bal in het doel tikt. Vlak voor tijd ziet scheidsrechter Krop een overtreding en krijgt VV Alkmaar vanaf de elf meter de kans op de gelijkmaker. De penalty wordt benut, 3-3. Met een gelijke stand wordt er verlenging gespeeld.

In de verlenging weet VV Alkmaar al snel op voorsprong te komen in de 92ste minuut. De sc Heerenveen Vrouwen zoeken hier antwoord op en weten te scoren. Elze Huls, weet voor de sc Heerenveen Vrouwen de gelijkmaker op het scorebord te zetten. De sc Heerenveen Vrouwen weten kort voor de rust van de verlenging weer op voorsprong te komen. Chimera Ripa maakt in de 104ste minuut het vijfde doelpunt voor Heerenveen.

Na de rust van de verlenging is Ripa nog steeds op stoom en weet de 4-6 op het scorebord te zetten. Het kan voor de Heerenveen Vrouwen bijna niet meer fout gaan. Een eigen doelpunt van Zoï van de Ven staat de overwinning niet in de weg. Met een stand van 5-6 in het voordeel van sc Heerenveen wordt dit duel gewonnen. Maar liefst vijf vrouwen van sc Heerenveen wisten te scoren deze woensdagmiddag.In de kwartfinale van het bekertoernooi nemen de sc Heerenveen Vrouwen het thuis op tegen Excelsior. Op dinsdagavond 8 maart wordt dit duel gespeeld.

Aankomende zondag is het Super Sunday. Zowel de mannen als vrouwen van Heerenveen spelen thuis. De wedstrijd van de sc Heerenveen Vrouwen tegen FC Twente wordt om 12:15 afgetrapt op sportpark Skoatterwald.

Hopelijk zien we jullie tijdens deze mooie voetbaldag!

 

Deel deze pagina