Actueel
Actueel
Actueel
Actueel
Eredivisie

sc Heerenveen Vrouwen door naar kwartfinale KNVB Beker

27 februari 2023

Zaterdagavond was het sportpark van De Tukkers decor voor de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. Met een ondergaande zon werd om 18:00 uur afgetrapt in Albergen.

Heerenveen legt de druk in de wedstrijd gelijk hoog, maar De Tukkers weten in het eerste kwartier een grote kans te creëren. Met een goede redding van Fenna Meijer wordt een tegengoal voorkomen. Na deze kans begint Heerenveen beter te voetballen en wordt er veel gespeeld op de helft van De Tukkers. In de 19de minuut weet Heerenveen zichzelf te belonen met het eerste doelpunt van de wedstrijd. Nina Nijstad maakt haar eerste doelpunt van de wedstrijd. Voor rust vergroot Nayomi Buikema de score. Met een fraaie hoekschop schiet Buikema de 0-2 binnen.

Na rust weet Heerenveen de score verder uit te breiden. In de 47ste minuut schiet Esther Makken de 0-3 binnen. Tien minuten later weet spits Janneke Ennema ook een doelpunt mee te pakken en schiet ze de vierde van de avond binnen. In de 75ste minuut schiet Ennema de 0-5 binnen.
Jip Kappetein weet haar minuten in het veld ook te belonen. Met een mooi schot schiet ze het zesde doelpunt van de avond in de touwen. In de 82ste minuut wordt Nina Nijstad in de zestien meter onderuit gehaald. Nijstad weet vervolgens de gegeven penalty in het doel te schieten. Nijstad weet vervolgens zelfs een hattrick te maken en schiet de afsluitingstreffer van de avond binnen.

Sc Heerenveen Vrouwen wint met 0-8 van De Tukkers en gaat door naar de kwartfinale van de beker.

De volgende wedstrijd in de beker staat gepland in het weekend van 17-19 maart. Tegenstander is ADO Den Haag.

Scoreverloop:
19′ 0-1 Nina Nijstad
36′ 0-2 Nayomi Buikema
47′ 0-3 Esther Makken
56′ 0-4 Janneke Ennema
75′ 0-5 Janneke Ennema
79′ 0-6 Jip Kappetein
82′ 0-7 Nina Nijstad (p.)
90′ 0-8 Nina Nijstad

 

Deel deze pagina