Actueel
Actueel
Actueel
Actueel

Sc Heerenveen Vrouwen – FC Twente in teken van LHBTI+ acceptatie

16 oktober 2022

Komend weekend staan alle wedstrijden in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Azerion Vrouwen Eredivisie in het teken van een bredere LHBTI+ acceptatie. Alle clubs maken zich sterk voor de boodschap dat iedereen welkom is, zichzelf moet kunnen zijn en dat niemand uitgesloten mag worden.

Op initiatief van de Vereniging van Contractspelers (VVCS) en de John Blankenstein Foundation dragen alle aanvoerders in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Azerion Vrouwen Eredivisie  komend speelweekend een regenboogband in plaats van de traditionele aanvoerdersband.

Dit wordt gedaan om collega-voetballers, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en vele anderen binnen het voetbal die met hun eigen identiteit worstelen te steunen en bij te dragen aan bewustwording van het bespreekbaar maken van diversiteit. Voetbal moet voor iedereen zijn, ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet met plezier kunnen deelnemen aan zijn of haar favoriete sport, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is.

 

Deel deze pagina