Actueel
Actueel
Actueel
Actueel
Eredivisie

sc Heerenveen Vrouwen na een penalty onderuit tegen PSV.

12 december 2021

Op deze druiligere, mistige zondagmiddag trappen de sc Heerenveen Vrouwen af tegen de PSV Vrouwen. In keurige nieuwe witte broekjes gesponsord door Webwijs wordt er aan de wedstrijd begonnen. De wedstrijd begint met balbezit voor Heerenveen. In de vierde minuut komt PSV in het zestienmeter gebied van Heerenveen. De scheidsrechter ziet een overtreding en besluit tot een penalty. Desiree van Lunteren benut de penalty en zet PSV op een 0-1 voorsprong. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en Heerenveen zet veel druk. Dit leidt in de 16e minuut tot een grote kans voor Heerenveen. Ripa weet op snelheid de aanval te openen vanaf de linkerflank en zet de bal voor op Van Dijk. Het tikje op doel van Van Dijk stuit helaas op de Eindhovense keepster. In de 24ste minuut krijgt Heerenveen een vrije trap tegen, maar PSV weet hieruit niet gevaarlijk te worden. Een minuut hierna laat de scheidsrechter een overtreding op Ripa doorgaan, maar PSV weet niet tot een aanval te komen. In de 33ste minuut krijgt Heerenveen een vrije trap net buiten de zestien. De bal wordt genomen door Bormans, maar zij schiet de bal ver over het doel. PSV krijgt nog twee corners, maar dit leidt tot weinig moeilijkheden voor de Friese verdediging. In de 44ste minuut geeft de scheidsrechter de eerste kaart van de wedstrijd. McFarland krijgt een gele kaart. De daaropvolgende vrije trap levert geen kans op voor PSV. Aan het einde van de eerste helft grijpt van Veenendaal volledig mis op een vrije trap. De scrimmage voor het doel wordt helaas niet omgezet in een kans voor Heerenveen. Met een ruststand van 0-1 wordt de kleedkamer opgezocht.

Heerenveen komt overtuigend uit de kleedkamer en voert de druk van de wedstrijd op. Eef Kerkhof weet voor Heerenveen het eerste schot op doel te lossen in de tweede helft. De bal belandt helaas recht in de handen van Van Veenendaal. De Heerenveen Vrouwen weten tot steeds meer kansen te komen. Dit leidt tot meer frustratie en overtredingen bij PSV. In de 60ste minuut wordt er een stevige overtreding gemaakt op Merel Bormans. De scheidsrechter deelt hier slecht een gele kaart voor uit. Borman kan na een korte behandeling gelukkig weer doorspelen. In de 72ste minuut belandt een afstandsschot van Heerenveen op het dak van het doel. Bij Heerenveen vindt er een dubbele wissel plaats. Foederer en Van Dijk worden gewisseld voor Van de Ven en Nijstad. In de 79ste minuut krijgt PSV de eerste kans van de wedstrijd, de bal belandt op de lat en Heerenveen weet hier goed weg te komen. Heerenveen weet via de flanken de bal nog een aantal keer goed voor te zetten. Ripa komt nog alleen op de keeper af, maar weet helaas niet tot een doelpunt te komen. PSV weet de bal steeds weg te werken. In de extra tijd die 6 minuten bedraagt weet Heerenveen nog een aantal kansen te creƫren, maar de gelijkmaker komt er niet. De Heerenveen vrouwen deden vandaag niet onder voor de PSV vrouwen. Helaas weet PSV de eerste uitwedstrijd te winnen bij Heerenveen door een benutte penalty in de eerste helft.

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma. Op vrijdag 17 december spelen de sc Heerenveen Vrouwen om 19:30 uit tegen PEC Zwolle.

Opstelling sc Heerenveen Vrouwen:
Dinkla, Duppen, Bormans, Philippo, Foederer (van de Ven, 72)., J. Van der Veen (Buikema, 85.), Ripa, Van Dijk (Nijstad, 72). , Meijer, Kerkhof, McFarland.

Opstelling PSV Vrouwen:
van Veenendaal, van den Berg, Levels, Waldus, Pattiwael, Carreras Caner (Biesmans, 46.), van Lunteren (Snellenberg, 87.), Santos (Bross, 69.), Kuijpers, Rodriquez (Coolen, 69)., Brugts (Rask, 87.).

Ruststand (0-1)
Eindstand (0-1)

Tekst: Jildou Landman
Foto’s: Henk Schriemer

Deel deze pagina