Actueel
Actueel
Actueel
Actueel
Eredivisie

sc Heerenveen Vrouwen pakken drie punten uit bij VV Alkmaar

01 februari 2023

Dinsdag 31 januari stond de inhaalwedstrijd tegen VV Alkmaar op het programma.
Deze wedstrijd had eigenlijk al op 20 januari plaats moeten vinden, maar vanwege een onbespeelbaar veld ging dit niet door.
Heerenveen is uit op een overwinning. Als deze wedstrijd gewonnen wordt klimt de ploeg weer terug naar de zevende plaats in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Het waait hard wanneer Heerenveen de bal aftrapt in Alkmaar. Beide ploegen weten dat er vandaag belangrijke punten gehaald kunnen worden. Heerenveen heeft in het begin van de wedstrijd de overhand. In de tweede minuten wordt Ennema met een dieptepass weggestuurd, maar Ennema schiet naast. Even later is het dan wel raak. Ennema geeft een voorzet en deze wordt ingeschoten door een speelster van VV Alkmaar. Met een eigen doelpunt komt Heerenveen op een 0-1 voorsprong. In de 10e minuut is er een grote kans voor VV Alkmaar. Resink weet met een prachtige redding de bal te stoppen. Het spel gaat over en weer en beide ploegen krijgen kansen. VV Alkmaar dringt steeds meer aan tot de gelijkmaker. Eerst wordt een goal afgekeurd vanwege buitenspel, maar daarna is het wel raak. Remijnse zag dat Resink iets te ver voor haar doel stond en haalde van afstand uit met succes. Met een gelijke stand van 1-1 gaan we de rust in.

Heerenveen heeft in de rust gewisseld. Lyanne Iedema is in de kleedkamer achtergebleven en wordt vervangen door Esther Makken. Heerenveen is net als in de eerste helft scherp gestart en is de bovenliggende partij. In de 54ste minuut weet Heerenveen weer op voorsprong te komen. Roos de Haas geeft de bal keurig af aan Ennema en zij weet de bal netjes achter de keepster te schieten. Een paar minuten later krijgt VV Alkmaar een grote kans, dit keer wordt Heerenveen gered door de paal. Heerenveen speelt de tweede helft duidelijk beter dan de eerste helft en creëert meer kansen. In de 72ste minuut wordt Nijstad door de keepster van VV Alkmaar naar beneden gehaald. De scheidsrechter geeft een terecht penalty, maar een kaart wordt achterwege gelaten. Nayomi Buikema weet de penalty te benutten en scoort hiermee haar eerste doelpunt in de Azerion Vrouwen Eredivisie. In de slotfase van de wedstrijd is VV Alkmaar opzoek naar de aansluiting, maar Resink weet haar doel met fraaie reddingen te verdedigen. Heerenveen wint met 1-3 van VV Alkmaar.

Aankomende vrijdag staat de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma.
Om 19:30 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Skoatterwâld!

VV Alkmaar – SC Heerenveen 1-3 (1-1)
6. Blom (e.d.) 0-1
38. Remijnse 1-1
54. Ennema 1-2
73. Buikema (pen.) 1-3

Opstelling sc Heerenveen Vrouwen: Bormans, Buikema, de Haas (90+2′ Theocharis), Ennema, Iedema (46′ Makken), Meijer, Nijstad, Resink, Snippe, Teijema, van Beijeren

Opstelling VV Alkmaar: Banarsie, Blom, Caprino (46′ Mollink), Colin (86′ Op De Weegh), de Vette (77′ van der Heijde), Louwes, Mol, Remijnse, Roosjen, Spaan (77′ Stoop), van der Most

Deel deze pagina