Actueel
Actueel
Actueel
Actueel
Eredivisie

SC Heerenveen Vrouwen verliezen thuis van ADO Den Haag Vrouwen

26 maart 2022

Het is vrijdagavond en vandaag staat de wedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma. Om 19:30 wordt er op Sportpark Skoatterwâld afgetrapt. 

In het eerste kwartier van de wedstrijd is er nog weinig spektakel. ADO Den Haag voert de druk op, maar weet nog geen grote kansen te creeëren. In de 20ste minuut komt er een grote kans voor ADO, van Rijsbergen weet net niet de bal langs Dinkla te tikken. Een minuut later is het dan wel raak voor de Haagse Vrouwen. Uit een voorzet van Rijsbergen weet Ravensbergen de bal in de goal te krijgen en zet daarmee haar ploeg op een 0-1 voorsprong. Daarna lijken de SC Heerenveen Vrouwen de kluts even kwijt te zijn. In de 24ste minuut weet de tegenpartij de 0-2 op het bord te zetten. Uit de voorzet van IJzerman weet Van Belen de bal binnen te tikken. Dan gaat het vervolgens heel snel voor de ADO Den Haag Vrouwen. De SC Heerenveen Vrouwen weten de bal niet goed weg te werken en zo belandt de bal in het Friese doel en is de score voor rust al 0-3 voor ADO.

Heerenveen probeert nog wat terug te doen en krijgt met een overtuigende vrije trap van Nayomi Buikema een kans. Het keeperswerk van Lorsheyd is vanavond goed en zij voorkomt een doelpunt uit deze vrije trap. Voor rust ontsnapt Heerenveen nog aan de 0-4, Kirsten van de Westeringh schiet hard op de lat. Met een 0-3 achterstand gaan we de rust in.


In de rust is er gewisseld bij SC Heerenveen. Nikeé van Dijk blijft in de kleedkamer achter en wordt vervangen door Jet van Beijeren. ADO Den Haag voert de druk weer op in de tweede helft en beloont zich in de 60ste minuut met een vierde goal. Wederom wordt er vanuit een voorzet gescoord, Van Belen kopt haar tweede doelpunt van de avond binnen.
De Haagse Vrouwen nemen het Heerenveense doel nog een paar keer onder schot, maar Heerenveen weet te verdedigen. Heerenveen probeert nog tot aanvallen te komen, maar weet nog weinig te creeëren in de laatste minuten van de wedstrijd. Na een extra speeltijd van drie minuten wordt er afgefloten en verliezen de SC Heerenveen Vrouwen vanavond met 0-4 van ADO Den Haag Vrouwen.

Scoreverloop:
21. Ravensbergen 0-1, 24. Van Belen 0-2, 26. Eef Kerkhof eigen doel 0-3, 60. Van Belen 0-4

Opstelling SC Heerenveen Vrouwen:
Dinkla; Bormans, Foederer, Van de Ven, J. van der Veen, Nijstad, Van Dijk (46. Van Beijeren), Meijer, Pietersma, Kerkhof, Buikema

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:
Lorsheyd; Douma (80. Vonk), Hendriks, Speelman (71. Van Oosten), Nelemans; Verspaget, Van de Westeringh, Ravensbergen; Rijsbergen (71. Amani), Van Belen (80. Van Raay), IJzerman (71. Sellies)

 

Deel deze pagina