Actueel
Actueel
Actueel
Actueel
Eredivisie

sc Heerenveen Vrouwen verliezen thuis van Ajax

10 februari 2022

Woensdagavond stond de wedstrijd sc Heerenveen vrouwen tegen Ajax vrouwen op het programma. Nadat de wedstrijd tweemaal was uitgesteld hadden beide clubs woensdag genoeg speelsters om aan de wedstrijd te beginnen. De wedstrijd mocht gelukkig weer gespeeld worden met toeschouwers en de tribune zat dan ook redelijk vol. De wedstrijdsponsor van deze avond was Medprevent. 

Om half acht werd de wedstrijd afgetrapt. In de eerste paar minuten van de wedstrijd is het vooral Ajax dat aan de bal is. Heerenveen weet de aanvallers van Ajax goed te verdedigen in de eerste paar minuten van de wedstrijd. Na een kleine tien minuten krijgen de twee teams een extra speler in het veld. Een hond rent het veld op, maar wordt al snel gevangen door de eigenaresse. De sc Heerenveen vrouwen weten de eerste kans van de wedstrijd te creëren. In de 13e minuut neemt Nikée van Dijk de bal op de slof en stuurt deze rakelings langs de buitenkant van de paal. In de 20ste minuut van de wedstrijd weet Ajax door de verdediging van de sc Heerenveen vrouwen te komen. Chasity Grant zet Ajax op een 0-1 voorsprong. Ajax probeert hierna de 0-2 op het bord te zetten, maar de dames van Heerenveen staan goed te verdedigen en weten tot voetballen te komen. Heerenveen breekt nog een aantal keer open vanaf de rechterkant, maar de voorzetten komen niet goed aan. Het zijn de vrouwen van Ajax dat vijf minuten voor de pauze de stand weten te verdubbelen. Door het midden van het veld komt Ajax door de Friese verdediging en scoort Leuchter de 0-2. Met een 0-2 achterstand gaan de sc Heerenveen vrouwen de kleedkamer in.

In de tweede helft staat de sc Heerenveen vrouwen een lastige klus om de wedstrijd gelijk te trekken. Na balverlies wordt er achterin een speelster van Ajax lichtelijk onderuit gehaald en krijgt Ajax een penalty. Namens Ajax mag Romée Leuchter deze penalty nemen. Zij weet deze tegen de netten te schieten en bouwt hiermee de voorsprong op naar 0-3. In de tweede helft wordt er door beide teams een aantal keer gewisseld. In de 66ste minuut krijgt Nikée van Dijk nog een kans, maar een hard schot belandt via Van der Most in de handen van de keepster van Ajax. Ajax weet in het slot van de wedstrijd steeds meer aanvallen te creëren. Ajax weet zichzelf in de laatste vijf minuten nog te belonen met een doelpunt. Nikita Tromp zet Ajax op 0-4. De wedstrijd eindigt zonder extra tijd. De sc Heerenveen vrouwen verliezen de wedstrijd tegen Ajax met 0-4. 

The Woman of the Match is Nayomi Buikema die een goede wedstrijd speelde. 

Zaterdag 12 februari stond de wedstrijd tegen Fc Twente op het programma. Deze wedstrijd gaat niet door wegens te veel corona besmettingen aan de kant van Fc Twente. 

Opstelling sc Heerenveen vrouwen:
Dinkla; Duppen; Bormans (72. Pietersma); Foederer; Van der Veen; Nijstad (89. van Beijeren); Huizenga (63. Makken); Van Dijk; Meijer; Kerkhof; Buikema.

Opstelling Ajax:
Van Eijk; Van der Most (72. Kardinaal), Van der Gragt; Doorn; Van de Velde (81. Altelaar); Grant (66. Hoekstra); Spitse; Noordam (65. Sabajo); Pelova; Bakker; Leuchter (72. Tromp). 

Foto’s: Henk Schriemer

Deel deze pagina