Actueel
Actueel
Actueel
Actueel

sc Heerenveen Vrouwen verliezen uit bij Ajax met jonge selectie

03 oktober 2022

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen Ajax op het programma.
In Amsterdam start Heerenveen de wedstrijd met twee nieuwe basis debutanten, Danischa Theocharis en Roos de Haas. Ajax trapt de wedstrijd af en legt de druk gelijk hoog. In de eerste tien minuten weet vooral Ajax tot kansen te komen, maar Heerenveen weet goed te verdedigen. De snelle Chasity Grant wordt een aantal keer goed van de bal gehouden door de nog maar 17-jarige Iris Teijema. In de 13de minuut weer Heerenveen tot een mooie kans te komen. Nina Nijstad weet de snelle Janneke Ennema weg te sturen, maar helaas weet Ajax de voorzet weg te schieten. In de 22ste minuut is er een hele grote kan voor Ajax, maar Resink is scherp en weet de bal in haar handen te krijgen. Vijf minuten later is het dan wel raak voor Ajax. Oud Heerenveen speelster Tiny Hoekstra maakt de openingstreffer. Hierna weet Heerenveen weer wat meer te creeëren en wordt Ennema weer mooi weggestuurd en dit leidt zelfs tot een mooi schot op doel. Keepster Lize Kop weet de bal uit het net te houden en maakt er een hoekschop van. Ajax weet voor rust nog een paar gaatjes in de verdediging van Heerenveen te vinden en scoort de 2-0 en 3-0 die op naam komen van Tiny Hoekstra en Sherida Spitse.

Na de rust heeft er een wijziging plaatsgevonden in het team van Heerenveen. Basisdebutant Danischa Theocharis wordt vervangen door Anouk de Groot. Ajax begint de tweede helft scherp en dwingt Heerenveen tot veel verdedigen deze middag. In de 57ste minuut weet Ajax de score te vergroten en maakt Pelova de 4-0. In de 65ste minuut worden er drie speelsters gewisseld. Nina Nijstad, de aanvoerster wordt vervangen door Sanne de Goede. Dewi Snippe maakt ruimte voor het debuut van de nog maar 17-jarige Demi Wherter en Janneke Ennema wordt vervangen voor de 17-jarige Jet van Beijeren. Een flinke verjonging van het elftal. Ajax weet in de 73ste minuut weer tot scoren te komen. Invalster Nikita Tromp maakt de 5-0. Drie minuten later is het weer raak en maakt Tiny Hoekstra haar derde goal van de middag. In de 77ste minuut maakt Heerenveen nog één wissel. Roos de Haas wordt vervangen voor de 16-jarige Amelia Hoendermis. Ajax weet in de slotfase van de wedstrijd nog een goal te maken en de eindstand wordt hiermee 7-0. Een flinke nederlaag deze middag. Maar veel speelminuten voor jonge meiden.

Opstelling Ajax;
Kop; Doorn; Verhoeve; Leuchter; Spitse (71′ Munterman); Grant (62′ Tromp); Hoekstra (84′ Kruize); Sabajo; Pelova (62′ Bakker); de Sanders; Kardinaal (46′ van der Most).

Opstelling Heerenveen:
Resink; Nijstad (65′ de Goede); Meijer; Bormans; Ennema (65′ van Beijeren); Snippe (65′ Werther); de Haas (76′ Hoedermis); Van Vilsteren; Teocharis (46′ De Groot); Makken; Teijema.

 

Komende week is er geen wedstrijd in verband met de interlandperiode waar twee speelsters van Heerenveen in actie komen.
Nayomi Buikema speelt aankomende week met Oranje O19 en Nina Nijstad komt uit voor Jong Oranje Leeuwinnen.

De eerst volgende wedstrijd is op zondag 16 oktober om 12:15 op Sportpark Skoatterwâld. Graag tot dan!

Deel deze pagina