Actueel
Actueel
Actueel
Actueel
Eredivisie

sc Heerenveen Vrouwen verliezen uit bij FC Twente

29 januari 2023

Vrijdagavond 27 januari stond de wedstrijd uit tegen FC Twente op het programma.
Heerenveen begon de wedstrijd met drie basisdebutanten. Sanne de Goede, Anouk de Groot en Amelie Hoendermis kregen van coach Hans Schrijver, de kans om te starten deze wedstrijd. Veel konden de basisdebutanten vanavond niet inbrengen tegen FC Twente.

In het eerste kwartier was FC Twente al de overtuigende ploeg in de wedstrijd. Heerenveen weet het eerste kwartier FC Twente van een goal te weerhouden. In de 15de minuut is Heerenveen het even kwijt en weet Fenna Kalma te scoren. Daarna krijgt Heerenveen een grote kans door een schot van Ennema, maar de bal gaat via de rug van Bormans net naast het doel. FC Twente weet hierna de score te vergroten wanneer Fenna Kalma zowel in de 17de als 19de minuut weet te scoren en het middenveld van Heerenveen het even zoek is. Heerenveen pakt het na de hattrick van Fenna Kalma weer op en weet via de snelle Ennema tot aanvallen te komen. In de 29ste minuut krijgt FC Twente een vrije trap. Olislagers weet deze knap in het doel van Resink te schieten en zet FC Twente daarmee op een 4-0 voorsprong. In de 31ste minuut weet Renate Jansen de score nog verder te vergroten. Met een 5-0 achterstand gaat Heerenveen de kleedkamer in.

In de rust is er bij Heerenveen gewisseld. Amelie Hoendermis en Sanne de Goede zijn in de kleedkamer achtergebleven, hiervoor komen debutant Bernice Thurkow en Danisha Theocharis in het veld. Heerenveen begint goed aan de tweede helft en Resink weet in de tweede helft met knappe reddingen de voorsprong op 5-0 te houden. In de 65ste minuut komt er weer een dubbele wissel voor Heerenveen. Iris Teijema wordt vervangen door Lyanne Iedema en Anouk de Groot verlaat het veld voor Nina Nijstad. In de 79ste minuut weet FC Twente de score op 6-0 te brengen en in de 84ste minuut wordt de laatste goal van de avond gescoord. Heerenveen verliest vrijdagavond met 7-0 van FC Twente.

Opstelling sc Heerenveen Vrouwen: Resink, Bormans, Buikema, De Goede (46′ Theocharis), De Groot (65′ Nijstad), Ennema, Hoendermis (46′ Theocharis), Makken (82′ Kappetein), Meijer, Snippe, Teijema (65′ Iedema)

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Domselaar, Everaerts (69′ Roetgering), Auée, Dijkstra (46′ Kerkdijk), Olislagers, Giesen (69′ Kroezen), Kaptein, Van Ginkel, R. Jansen (69′ B. Jansen), Kalma, Dhont (59′ Pattiwael)

Deel deze pagina