Actueel
Actueel
Actueel
Actueel
Eredivisie

SC Heerenveen Vrouwen verliezen uit tegen FC Twente Vrouwen

23 april 2022

FC Twente – SC Heerenveen Vrouwen 

Vrijdagavond speelden de SC Heerenveen Vrouwen een uitwedstrijd tegen FC Twente Vrouwen. Om 19:30 uur werd de wedstrijd afgetrapt. FC Twente begon de wedstrijd gelijk met veel druk op Heerenveen en speelde de bal snel rond. Na 11 minuten wist FC Twente zichzelf te belonen met de eerste goal van de wedstrijd. Renate Jansen maakte namens FC Twente de 1-0. Heerenveen probeerde kwam nog tot een paar aanvallen, maar tot echte scoringskansen leidde dit helaas niet. Heerenveen verdedigde sterk en laat Twente in de eerste helft niet meer tot scoren komen. 

In de tweede helft weet FC Twente de marge te vergroten. In de 56ste minuut maakt Kayleigh van Dooren de 2-0 voor FC Twente. In de 62ste minuut is er een mooi moment voor Danique van Ginkel. Na maandenlang revalideren maakte Danique van Ginkel weer haar eerste minuten.

In de 65ste minuut weet FC Twente op 3-0 te komen. Ella Peddemors zet Twente op een grotere voorsprong door een schot in de kruising. In de laatste minuten van de wedstrijd krijgt Heerenveen nog een grote kans en wordt er ook gescoord. Danique van Ginkel weet op aangeven van Zoï van de Ven te scoren, maar helaas wordt de goal afgekeurd omdat er sprake zou zijn van buitenspel. De SC Heerenveen Vrouwen verliezen met 3-0 van FC Twente Vrouwen.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Ajax Vrouwen op het programma.
Op vrijdagavond 29 april wordt er om 19:30 uur afgetrapt in het Abe Lenstra Stadion.
Wees erbij en scoor snel je tickets via deze link!!!!

Scoreverloop:
11’ 1-0 Renate Jansen
56’ 2-0 Kayleigh van Dooren
65’ Ella Peddemors 

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Domselaar, Casparij, Ypema (62’Van es), Dijkstra, Olislagers, Kaptein (74’ Van Schoonhoven), Van Dooren (73’ Dhont), Peddemors, Stolze, Kalma, R. Jansen. 

Opstelling SC Heerenveen Vrouwen: Dinkla, J. Van der Veen (83’ Pietersma), Bormans, Meijer, Van Dijk (73’ Huizenga), Nijstad, Buikema (62’ Van Ginkel), Foederer (73’’Huls), Kerkhof (73’ Philippo), Ripa, Van de Ven.

Deel deze pagina