Actueel
Actueel
Actueel
Actueel
Eredivisie

sc Heerenveen Vrouwen verslaat Telstar en pakt eerste zege van het seizoen

22 oktober 2022

sc Heerenveen heeft vrijdagavond tegen Telstar de eerste zege van het seizoen geboekt. sc Heerenveen weet in het BUKO Stadion met 0-4 te winnen van Telstar.

Vrijdagavond 19:30 uur de vrouwen van Telstar en Heerenveen komen op het veld met het nummer Eye of the Tiger. Beide ploegen zijn gebrand om vandaag de eerste drie punten van het seizoen te pakken. Telstar trapt af en de bal rolt in het BUKO Stadion. Heerenveen weet in de eerste twee minuten Janneke Ennema al weg te sturen naar voren. Helaas komt er geen goede voorzet uit de actie en kan Telstar vervolgens de aanval starten. Telstar komt tot een schot, maar Jasmijn Resink is deze avond scherp en weet de bal uit haar doel te houden. In de eerste tien minuten komt er van beide ploegen al veel actie en gaat het spel over en weer. Telstar zet veel druk op Heerenveen, maar Heerenveen weet hier geregeld onderuit te voetballen. In de 13de minuut wordt Nina Nijstad in een mooie aanval onderuit gehaald en krijgt Heerenveen een vrije trap. Nayomi Buikema gaat achter de bal staan en zet de bal voor. In eerste instantie komt de bal voor de voeten van een Telstar speelsters, maar Merel Bormans weet de rebound in het doel weet te schieten. Merel Bormans zet hiermee Heerenveen op een 0-1 voorsprong en maakt haar tweede doelpunt in de Eredivisie Vrouwen. Daarna creëert Heerenveen nog meer kansen. De aanvalsters van Heerenveen weten een aantal keer goed langs de verdedigers van Telstar te komen, maar de voorzetten leiden niet tot doelpunten. Ook Telstar krijgt in de eerste helft nog mogelijkheden tot een doelpunt, maar in de eerste helft wordt er niet meer gescoord.

In de tweede helft is het al snel raak voor SC Heerenveen. De keepster van Telstar moet ver uit haar doel komen en daar maakt Janneke Ennema slim gebruik van en scoort de 0-2. Janneke Ennema tekent hiermee voor haar eerste treffer in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Heerenveen speelt met lef en moed en weet zichzelf deze wedstrijd te belonen met nog meer doelpunten. In de 60ste minuut weet Heerenveen opnieuw te scoren vanuit een 1 op 1 situatie. Janneke Ennema komt voor de keepster en weet haar door de benen te spelen en te scoren. In de 77ste minuut is het weer raak. Roos de Haas komt op de keepster af en kan schieten op doel, maar De Haas legt de bal netjes af op Jet van Beijeren die de bal vervolgens rustig in het doel schiet. Telstar wordt nog een aantal keer gevaarlijk, maar de ballen gaan of net over het net van Resink of net naast het doel.
In de 84ste minuut wordt er na een eerder wisselmoment nog een keer gewisseld bij Heerenveen. Jip Kappetein maakt vanavond haar debuut en weet samen met het team een mooie prestatie neer te zetten.
Een wedstrijd met passie en strijd van beide kanten. Heerenveen speelde vanavond met lef en moed en laat zien dat ze na een lastige wedstrijd alle strijd leveren om beter te worden en een goede teamprestatie weten neer te zetten.

Scoreverloop:
14′ 0-1 
Merel Bormans
48′ 0-2 Janneke Ennema
61′ 0-3 Janneke Ennema
77′ 0-4 Jet van Beijeren

Opstelling Telstar: Steen, Donker, Hermans, Ursem (70′ Vis), Van Zelst (60′ Gomez), Van der Vlist, Kruijthof (60′ Wierda), Bruinenberg, Coady, Prins, Hassani

Opstelling SC Heerenveen: Resink, Teijema (84′ Snippe), Bormans, Van Vilsteren, Theocharis (66′ Bruijnes), Makken (64′ Ruiter), Buikema, Nijstad, Van Beijeren (84′ Kappetein), De Haas (84′ De Goede), Ennema

Volgende week spelen de sc Heerenveen Vrouwen op vrijdag 29 oktober uit tegen Fortuna Sittard. Om 19:30 uur wordt er afgetrapt in het Fortuna Sittard Stadion.

 

Deel deze pagina