Actueel
Actueel
Actueel
Actueel
Eredivisie

SC Heerenveen Vrouwen winnen laatste wedstrijd van het seizoen

22 mei 2022

SC Heerenveen Vrouwen – Feyenoord Vrouwen
Vrijdagavond stond alweer de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Om 19:30 werd er tegen Feyenoord afgetrapt op een nat veld op sportpark Skoatterwâld. De sponsor van de wedstrijd was deze avond Verdonk Advocaten.

Voor de wedstrijd kwam er veel regen naar beneden en waardoor voor de aftrap nog flink aan het veld gewerkt moest worden. Gelukkig was het veld speelklaar en kon er afgetrapt worden. In het eerste kwartier van de wedstrijd werden er weinig kansen gecreëerd. Strijd en passie was deze avond volop aanwezig. De SC Heerenveen Vrouwen weten in de eerste helft van de wedstrijd veel op de helft van Feyenoord te voetballen. In de 27ste minuut komt dan de eerste echte kans voor de Heerenveen Vrouwen. Jet van der Veen weet uit een counter de Friezen op voorsprong te zetten.
Lang leek hiermee de ruststand bereikt, maar in de 45ste minuut weet Zoï van de Ven met een fraai schot van afstand binnen te schieten. Met een 2-0 voorsprong gaan de ploegen de kleedkamer in.

In de tweede helft worden geen grote kansen meer gecreëerd. Feyenoord moet in de tweede helft door blessures een paar wissels doorvoeren. Ook de SC Heerenveen Vrouwen wisselen in de tweede helft. Onder andere Danique van Ginkel wordt onder luidt applaus gewisseld tijdens haar laatste wedstrijd voor de SC Heerenveen Vrouwen. De laatste wedstrijd van het seizoen eindigt in een 2-0 overwinning voor de SC Heerenveen Vrouwen.

Scoreverloop:
27′ 1-0 Jet van der Veen
45′ 2-0 Zoï van de Ven

Opstelling Sc Heerenveen Vrouwen:
Dinkla; Bormans; Philippo (88′ Van Vilsteren); Foederer (67′ Nijstad); Van Ginkel (77′ Pietersma); van de Ven; J. van der Veen (88′ Van Beijeren); Ripa; Meijer; Kerkhof; Buikema.

Opstelling Feyenoord Vrouwen:
Weimar; Brandau; Obispo; Rijsdijk (74′ Groenewegen); van de Goorberg; Hendriks (65′ De ridder); Hagenaar; Cobussen; Boshuizen (74′ De Vette); Conijnenberg; van de Lavoir.

Foto’s: Pro News – René Wiegmink

Deel deze pagina