Actueel
Actueel
Actueel
Actueel
Eredivisie

Sc Heerenveen Vrouwen winnen thuis overtuigend van Excelsior Vrouwen

05 maart 2022

Voor de sc Heerenveen Vrouwen is de derde periode van de Eredivisie Vrouwen goed van start gegaan.
De sc Heerenveen Vrouwen winnen vrijdagavond met 3-0 van Excelsior.


In de eerste vijftien minuten van de wedstrijd tasten de ploegen elkaar af en heeft Excelsior het meeste balbezit. In de 17de minuut wordt het eerste schot op doel gelost. De Rotterdammers missen scherpte in het schot en de bal gaat langs het zijnet. Heerenveen ontwikkelt mooie kansen maar weet nog niet te scoren. Even later is het raak in de 21ste minuut. De keepster van Excelsior blundert en Chimera Ripa straft dit genadeloos af. Het spel gaat nog over en weer met de meeste kansen voor Heerenveen. Tot een doelpunt komt het niet en dus gaan de vrouwen met een 1-0 de kleedkamer in.

De sc Heerenveen Vrouwen komen gewijzigd uit de kleedkamer. Nina Nijstad maakt plaats voor Hanna Huizenga. In de 50ste minuut krijgt Excelsior een kans, maar Pique schiet de bal in het zijnet. Een paar minuten later neemt Elze Huls de bal op de slof en met succes. Van grote afstand weet Elze Huls in de 56ste minuut de 2-0 op het scorebord te schieten. 

Excelsior probeert de voorsprong te verkleinen, maar Heerenveen heeft de overhand.  Iris Teijema komt het veld in voor Chimera Ripa. Even later wordt zij omvergelopen en dit levert een penalty op. Eef Kerkhof schiet deze penalty binnen en zet Heerenveen op een 3-0 voorsprong. Ook Sanne de Goede maakt haar debuut, zij viel in voor debutant Elize van Vilsteren.
In de laatste minuten van de wedstrijd weet Heerenveen nog tot een aantal kansen te komen. Na vier minuten extra tijd wordt er afgefloten en winnen de sc Heerenveen Vrouwen vandaag met 3-0 van Excelsior Vrouwen.


Aanstaande dinsdag spelen de sc Heerenveen Vrouwen weer thuis tegen Excelsior. Dan wordt gestreden om een plek in de halve finale van de KNVB Beker. Om 19:30 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Skoatterwâld.


Opstelling sc Heerenveen Vrouwen: Van Vilsteren (89’ De goede), Huls, Bormans, Philippo, Foederer, J. van der Veen, Nijstad (46’ Huizenga), Ripa (84’ Teijema), Kerkhof, Buikema (74’ Van Beijeren), Van der Wal. 

Opstelling Excelsior: Ridder, Noordermeer, Rijks, Versluis (62’ Van Goch), Piqué, Van Bokhoven (75’ Hendriks), Van Vliet, Geenen, KLeine, Coelhoe Aurélio. 

Rust: 1-0
Eindstand: 3-0 

Deel deze pagina