Actueel
Actueel
Actueel
Actueel
Eredivisie

sc Heerenveen Vrouwen winnen thuis van Excelsior

26 januari 2023

De sc Heerenveen Vrouwen beginnen het kalenderjaar 2023 met een zege.
Afgelopen dinsdag stond de eerste wedstrijd van 2023 op het programma.
Na een afgelaste wedstrijd van afgelopen vrijdag mochten de vrouwen eindelijk weer aan de bak.

De wedstrijd is nog maar net begonnen, maar er kan al gejuicht worden. Nadat Excelsior een vrije trap had gekregen en die niet goed benutte weet Heerenveen de score te openen. Een mooie pass van debutante Lyanne Iedema belandt bij Janneke Ennema, zij weet keepster Isa Pothof te omspelen en de bal in het doel te krijgen. Janneke scoort hiermee haar vierde doelpunt van het seizoen. Heerenveen is het eerste kwartier de bovenliggende partij en voelt dat er vanavond punten te pakken zijn. In de zevende minuut krijgt Nina Nijstad een grote kans, maar zij schiet over. Het spel gaat verder over en weer, maar tot echt grote kansen komen beide ploegen niet.

In de tweede helft is Heerenveen op zoek naar een tweede doelpunt, maar stuit steeds op de verdediging van Excelsior. In de 57ste minuut is er nog een pijnlijke botsing tussen twee speelsters, maar gelukkig kunnen beide speelsters de wedstrijd hervatten. In de 69ste minuut gaat Heerenveen wisselen, debutante Lyanne Iedema (artikel over Lyanne) die een goede wedstrijd speelde wordt vervangen door Esther Makken en Jet van Beijeren wordt gewisseld voor Amelie Hoendermis. In de 80ste minuut moet Roos de Haas geblesseerd het veld verlaten, voor haar komt Danisha Theocharis in het veld.
In de eindfase is het nog spannend. Excelsior is haastig op zoek naar de gelijkmaker. Na een langdurende extra tijd weet Heerenveen de overwinning over de streep te trekken en blijven de drie punten in Heerenveen. Met deze overwinning staat Heerenveen nu zevende in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Vrijdag staat de uitwedstrijd tegen FC Twente op het programma. Een paar dagen later moet Heerenveen alweer afreizen naar VV Alkmaar, dan wordt de wedstrijd van vorige week vrijdag ingehaald. Deze staat ingepland op dinsdag 31 januari om 20:00 uur.

Opstelling SC Heerenveen Vrouwen: Resink, Nijstad, Meijer, Bormans, Teijema, De Haas (83′ Theocharis), Buikema, Snippe, Van Beijeren (70′ Hoendermis), Iedema (70′ makken), Ennema

Opstelling Excelsior Vrouwen: Pothof, Ridder, Piqué, Kleine, de With, Groenewegen, Hendriks, van Vliet (76′ Versluis), Gumbs (69′ Coelho Aurélio), de Keijzer (76′ Ardon), Breewel (76′ Udink)

Deel deze pagina