Actueel
Actueel
Actueel
Actueel

Vooruitgang en gelijke kansen voor vrouwen in de sportwereld

28 maart 2023

Met trots kijkt Regio Heerenveen ’n Gouden Plak terug op het Oefeninterland IJshockey dames Nederland – Oostenrijk welke afgelopen februari plaatsvond in de ijshockeyhal in Thialf. Team NL – vrouwen ijshockey en sc Heerenveen Vrouwen waren na afloop samen te vinden op het ijs. Elkaar versterken zorgt voor vooruitgang en gelijke kansen voor alle vrouwelijke sporters. 

Vrouwenteams van verschillende sporten kunnen elkaar enorm versterken door samen te werken en van elkaar te leren door middel van bijvoorbeeld mentorship, coaching en het delen van best practices. Door de banden tussen verschillende vrouwenteams te versterken, kunnen vrouwen in de sportwereld samenwerken om vooruitgang te boeken in hun respectie sporten en gelijke kansen te creëren voor alle vrouwelijke atleten.

Het vergroten van de maatschappelijke impact is één van de pijlers van Regio Heerenveen ’n Gouden Plak. Dit komt o.a. tot stand door de ontwikkeling van side-events en campagnes die bijdrage aan de gezondheid en vitaliteit, bevorderen van een gezonde leefstijl, participatie en cohesie en bevorderen van samenhang in maatschappij. Dit sluit goed aan bij de missie en visie van o.a. sc Heerenveen Vrouwen.

Deel deze pagina