Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Laura Strik: "Ik verwacht een open wedstrijd vanavond"

Gepubliceerd op 23 augustus 2019 10:21
Laura Strik: "Ik verwacht een open wedstrijd vanavond"

Vanavond wordt het nieuwe eredivisieseizoen afgetrapt tegen PSV. Naast een aantal nieuwe speelsters, zullen er dit seizoen weer veel bekende gezichten terugkeren op het veld. Ook aanvoerster Laura Strik zal dit seizoen weer te bewonderen zijn in het shirt met de Friese pompeblêden. Samen met de middenveldster blikken we vooruit op het duel van vanavond en werpen we ook alvast een blik op de rest van het seizoen.

‘Speelwijze van PSV in eerste instantie een vraagteken’

Met een driedaags trainingskamp, gewone trainingen en diverse oefenduels achter de rug, heeft sc Heerenveen Vrouwen een goede voorbereiding gehad. ‘We hebben ons de afgelopen weken goed kunnen voorbereiden om alle neuzen dezelfde kant op te richten. Wat de manier van spelen van PSV vanavond gaat zijn en wat de nieuwe spelers binnen dit elftal gaan brengen, is voor ons natuurlijk in eerste instantie een vraagteken. Maar diezelfde vraag hebben zij natuurlijk over onze manier van spelen. Ik verwacht daarom ook een open wedstrijd, waarin de steun van onze supporters heel erg belangrijk voor ons gaat zijn’, aldus Laura Strik over haar verwachtingen van vanavond. 

‘Dit seizoen willen we de kampioenspoule halen’

Verder kijkend naar dit seizoen, is het voor sc Heerenveen Vrouwen vooral belangrijk om de kampioenspoule te behalen. Waar dit vorig seizoen nipt mislukte, zetten de speelsters nu alle zeilen bij om dit doel te bereiken. ‘Er liggen dit jaar voor ons opnieuw weer mooie kansen. Onze doelstelling is voornamelijk om met een aanvallende en aantrekkelijke speelwijze te proberen de kampioenspoule te halen. Daarnaast waren we afgelopen seizoen net niet goed genoeg in de beker en hadden we soms het geluk niet aan onze zijde, maar dit seizoen gaan we absoluut voor de finale!’ Daarnaast benadrukt de middenveldster uit Oss ook nog maar eens hoe belangrijk de aanmoediging van supporters op de tribune is. ‘Het is van enorme waarde dat er supporters op de tribune zitten en blijven zitten. Ze zeggen allemaal dat het vrouwenvoetbal in de lift zit, maar die lift gaat niet vanzelf naar de volgende verdieping. Wij knokken iedere dag om naar deze volgende verdieping te gaan, we staan elke dag op het veld om het hoogst haalbare te bereiken. Daar kunnen we de steun van iedereen bij gebruiken!’