Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Laura Strik vertrekt bij sc Heerenveen

Gepubliceerd op 11 april 2020 12:36
Laura Strik vertrekt bij sc Heerenveen

Aan het einde van dit seizoen gaat middenveldster Laura Strik sc Heerenveen verlaten. Na vier seizoenen keert Strik terug naar haar geboortestreek, waar ze haar voetbalcarrière voort zal zetten bij PSV.

Vliegende start bij sc Heerenveen

In 2016 kwam Strik als 19-jarige speelster van het zuiden naar het Noorden, waar ze zich al snel ontpopte tot een belangrijke waarde voor de Friezinnen. ‘Toen ik de overstap naar sc Heerenveen maakte, was het mijn intentie om veel wedstrijden te spelen en mezelf goed door te ontwikkelen. In het begin vond ik het lastig om zo ver van mijn familie en vrienden te wonen. Toen ik mijn draai in Friesland eenmaal gevonden had, ontwikkelde ik mij ontzettend snel als mens en als speelster. Niet veel later mocht ik de aanvoerdersband dragen, waar ik enorm trots op was en ben’, blikt Strik terug op haar start in Heerenveen.

Attractief voetbal

In de jaren die volgden beleefde Strik diverse hoogtepunten bij sc Heerenveen. Vooral het behalen van de A-poule is Laura Strik goed bijgebleven. ‘Twee seizoenen terug viel bijna alles op zijn plek. Dit resulteerde erin dat we met goed voetbal de A-poule behaalden. Ik ben een liefhebber van het attractieve voetbal dat we bij Heerenveen spelen, dus om met dat voetbal de A-poule te behalen vond ik fantastisch.’ Terugkijkend op haar seizoenen in Friesland, concludeert Strik dat er geen betere plek was om zichzelf de afgelopen jaren zo goed te kunnen ontwikkelen. ‘Vooral op tactisch gebied ben ik enorm gegroeid. Onder leiding van trainer Roeland ten Berge werd ik er elke keer bewust van gemaakt van mijn handelen in het veld. Waarom doe je bepaalde dingen juist wel of niet? Vervolgens werd hier tijdens de trainingen gelijk mee aan de slag gegaan’, aldus de middenveldster over de stappen die ze heeft gemaakt.

Toe aan een nieuw avontuur

Na vier mooie seizoenen bij sc Heerenveen, is Strik toe aan het volgende hoofdstuk in haar voetbalcarrière. ‘Net toen ik voelde dat ik toe was aan een nieuw avontuur in mijn carrière, kwam PSV op mijn pad. Mijn roots liggen in Brabant, dus ik vind het een enorme eer om straks wederom het shirt van PSV te mogen dragen. Naast dat ik er enorm veel zin in heb om straks in Eindhoven aan de slag te gaan, vind ik het ook jammer om alles wat ik in Heerenveen heb opgebouwd achter me te laten. Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen, die zeker een plekje in mijn hart hebben gekregen!’