Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Shania van Nuland naar sc Heerenveen

Gepubliceerd op 6 augustus 2019 13:19
Shania van Nuland naar sc Heerenveen

sc Heerenveen Vrouwen versterkt zich met de 22-jarige Shania van Nuland. De uit Vinkel afkomstige keepster keert na haar Amerikaanse avontuur weer terug op Nederlandse bodem, waar ze in het shirt met de pompeblêden hoopt een belangrijke rol te kunnen gaan spelen voor haar team.

'sc Heerenveen is een mooie club'

'Met mijn Amerikaanse ervaring en een bachelordiploma biologie op zak, ben ik toe aan een nieuwe stap in mijn carrière. Hoewel er diverse aanbiedingen uit het buitenland waren, heb ik besloten bij sc Heerenveen te gaan voetballen. sc Heerenveen is een mooie club met een rijke historie op het gebied van vrouwenvoetbal, met een ambitie die naadloos bij mijn ambities aansluit', licht de keepster haar keuze voor sc Heerenveen toe. 'Ik verwacht mezelf bij Heerenveen verder te kunnen ontwikkelen en hoop het team mede naar een nog hoger niveau te tillen. Met mijn ervaring en kwaliteiten hoop ik bij te kunnen dragen aan een mooi en succesvol seizoen voor sc Heerenveen.'

Amerikaans avontuur

Als klein meisje begon Van Nuland haar carrière bij voetbalclub EVVC in Vinkel, waarna ze al snel terechtkwam in de voetbalacademie van STEDOCO en diverse Oranje jeugdelftallen doorliep. Als 14-jarig meisje werd van Nuland in het shirt van STEDOCO de jongste debutante ooit in de Topklasse. Na vervolgens ook nog te zijn uitgekomen voor Pr. Irene en SC Buitenveldert, maakte Van Nuland zich op voor een Amerikaans avontuur. Bij de Niagara University Purple Eagles combineerde Shania haar studie met een voetbalcarrière op het hoogte niveau. In Amerika droeg Van Nuland ook nog het shirt van de Western New York Flash en de Florida Gulf Coat Lions. Per dit seizoen keert Shania van Nuland weer terug op Nederlandse bodem, en wel op de velden van sc Heerenveen.