Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Historie

In 2007 geeft de KNVB het startsein van de eerste Eredivisie Vrouwen in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Samen met ADO Den Haag, FC Twente, FC Utrecht, Telstar, Willem ll en VVV Venlo maakt sc Heerenveen Vrouwen het deelnemersveld van deze eerste editie van de Eredivisie Vrouwen compleet.

In het seizoen 2010-2011 beleeft sc Heerenveen Vrouwen haar een topseizoen als zij met zes internationals hofleverancier is van het Nederlands Vrouwenelftal, in de winterstop de ranglijst aanvoert en de KNVB Bekerfinale mag spelen. In 2012 wordt sc Heerenveen Vrouwen een zelfstandige stichting, Stichting Vrouwenvoetbal Heerenveen. In seizoen 2017-2018 eindigt de ploeg uit Friesland op een knappe derde plek in de Eredivisie, de hoogtse notering to noch toe. 

In 2019 luidt de stichting de noodklok omdat de financiële middelen onvoldoende zijn om het seizoen af te maken. Als gevolg daarvan hebben de gemeente Heerenveen, de KNVB, sc Heerenveen en andere betrokkenen zich hardgemaakt om het Vrouwenvoetbal voor Heerenveen te behouden. Na een financiële impuls van de gemeente, KNVB en sc Heerenveen zijn er vanaf mei 2019 de nodige stappen gezet om een doorstart van het vrouwenvoetbal in Heerenveen te realiseren. Er is een nieuwe stichting opgericht en om vlot te kunnen schakelen, is een tijdelijk bestuur benoemd dat tezamen met de aangestelde kwartiermaker Bjernt van Popta de overgang naar de nieuwe stichting soepel zal moeten laten verlopen. Het tijdelijk bestuur heeft ook de opdracht meegekregen om zo snel mogelijk een nieuw bestuur voor de stichting samen te stellen.