Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Visie

sc Heerenveen Vrouwen bouwt hard aan een stabiele fundering van het vrouwenvoetbal in Noord-Nederland. Samen met verschillende betrokken partijen en een groep enthousiaste vrijwilligers worden grote stappen naar professionalisering van de organisatie gezet. Het is overweldigend om te zien dat eenieder zich optimaal inzet voor de realisatie van de hoogst haalbare kwaliteit binnen sc Heerenveen Vrouwen. Mede door de tomeloze inzet van deze passievolle mensen, heeft de stichting diverse sponsoren, ambassadeurs en “Vrienden van sc Heerenveen Vrouwen” aan zich kunnen verbinden. Dit geeft goed weer dat er in Noord-Nederland een enorm draagvlak is voor het vrouwenvoetbal.


Uithangbord

Vrouwenvoetbal is momenteel de snelsgroeiende sport in Nederland. Waar het mannenvoetbal in Nederland zich al tot zeer professionele hoogtes heeft ontwikkeld, staat het vrouwenvoetbal nog aan het begin van de ontwikkeling. Door de exponentieel groeiende markt van het vrouwenvoetbal, worden amateurverenigingen en betaald voetbalorganisaties gedwongen om mee te gaan in de ontwikkeling van deze tak van sport. In dit proces wil Sc Heerenveen Vrouwen voorop lopen en het uithangbord worden van het vrouwenvoetbal in Noord-Nederland.

Opleidingsstructuur
Binnen sc Heerenveen Vrouwen zijn diverse elftallen actief, zo wordt ervoor gezorgd dat het topsportniveau binnen de organisatie naar een hoog level wordt getild. De eerste selectie van sc Heerenveen Vrouwen komt uit in de Eredivisie Vrouwen, zij draaien mee op het hoogste niveau van het vrouwenvoetbal in Nederland. Daarnaast is er ook een jeugdopleiding opgezet, te weten een beloftenelftal, een MO17-elftal en een MO15 elftal. De beloftengroep speelt in een besloten competitie met andere (vrouwen) beloftenteams van Betaalde Voetbal Organisaties (BVO). De MO17-groep speelt in de Hoofdklasse jongens. Voor doorstroom naar ons MO17 team heeft sc Heerenveen Vrouwen ook een MO15 trainingsgroep in haar opleiding opgenomen. Dit team traint één keer in de twee weken op zondagochtend. Deze groep is verdeeld over twee trainingslocaties, één in Nieuwehorne (omgeving Heerenveen) en één in Groningen (vv Helpman).
Een essentieel onderdeel van de basis voor de ambities en uiteindelijke prestaties van alle elftallen binnen sc Heerenveen Vrouwen is natuurlijk de (technische) staf. sc Heerenveen Vrouwen voldoet met deze staf aan de sportieve kwaliteitseisen die KNVB daaraan stelt voor wat betreft diploma’s en aanwezigheidsvereisten.

Maatschappelijke betrokkenheid
sc Heerenveen Vrouwen is ervan overtuigd dat een voetbalorganisatie meer is dan een voetbalclub alleen. Door het organiseren van maatschappelijke projecten en het steunen van diverse goede doelen, hoopt sc Heerenveen Vrouwen ook op sociaal vlak haar steentje te kunnen bijdragen in de maatschappij.