Elaine
Elaine
Elaine
Elaine
Elaine
Elaine
Elaine
Elaine
Elaine
Elaine
Beloften

Elaine
Tolman

Geboortedatum
17 juni 1992
Positie
Fysiotherapeut

Ik ben Elaine

Hoe lang ben je al betrokken bij sc Heerenveen Vrouwen?
Vanaf seizoen 2020-2021 ga ik als (afgestudeerd) fysiotherapeut aan de slag bij de sc Heerenveen Vrouwen. Hiervoor heb ik de kans gekregen veel ervaring op te doen bij de jeugdopleiding van sc Heerenveen, waar ik in begin 2020 ben afgestudeerd. Daarom ben ik inmiddels al vijf seizoenen actief bij sc Heerenveen, met heel veel plezier!

Wat maakt de rol van fysiotherapeut bij sc Heerenveen Vrouwen zo leuk?
Als fysiotherapeut in de voetbalwereld zie je de patiënt meestal vanaf het moment dat de speler de blessure oploopt, tot aan het moment dat de speler na de blessure weer de eerste minuten maakt in de wedstrijd. Het hele traject mag ik betrokken zijn. En tijdens het werken als fysiotherapeut mag ik genieten van mijn grootste passie: voetbal. Dat maakt het werk natuurlijk extra leuk!

Wat is tot nu toe het mooiste moment geweest in je carrière bij sc Heerenveen Vrouwen?
Spelers die je hebt begeleid te zien debuteren in het eerste elftal is natuurlijk een geweldige ervaring. Maar mijn carrière als fysiotherapeut gaat eigenlijk pas dit seizoen van start. En om direct na het afstuderen te mogen werken met het logo van sc Heerenveen op mijn borst, zal elke dag een speciaal moment zijn.

Wat verwacht je van aankomend seizoen?
De wereld van vrouwenvoetbal zal voor mij een nieuwe wereld zijn. Daarom heb ik geen verwachtingen als het gaat om prestaties. Wél verwacht ik dat we met zijn allen, alles op alles zetten om het vrouwenvoetbal in Heerenveen naar een (nog) hoger niveau te tillen.

Wie is jouw voorbeeld en waarom?
Heb ik één voorbeeld? Eigenlijk niet. Ik raak geïnspireerd door zoveel mensen om mij heen, zowel fysiotherapeuten als andere mensen. En ik probeer van iedereen wat te leren, om het beste in mijzelf naar boven te halen.