Anouk
Anouk
Anouk
Anouk
Anouk
Anouk
Anouk
Anouk
Anouk
Anouk
Eredivisie

Anouk
Bruil

Geboortedatum
28 juni 1994
Positie
Hoofdtrainer beloften en assistent-trainer eredivisie

Ik ben Anouk

Hoe lang ben je al betrokken bij sc Heerenveen Vrouwen?
Sinds het seizoen 2013/2014. Het begon met een stage en groeide uit tot een fulltime baan binnen de vrouwentak van sc Heerenveen.

Wat maakt de rol van trainer bij sc Heerenveen Vrouwen zo leuk?
Voetbal is altijd al mijn passie geweest en om daar uiteindelijk je werk van te maken is fantastisch. Daarnaast vind ik het erg leuk om spelers te begeleiden op voetbalgebied, maar ook op maatschappelijk gebied. Iedereen is uniek en dat maakt het elke keer weer uitdagend om ze te begeleiden.

Wat is tot nu toe het mooiste moment geweest in je carrière bij sc Heerenveen Vrouwen?
De achtste finale van de beker spelen met de Beloften tegen Ajax vrouwen op veld vier. De Ajax vrouwen kwamen erg professioneel aan en zijn gewend om op een hoofdveld te spelen met fantastische omstandigheden. Dat was bij ons wel even anders. Die wedstrijd bleef het lang 0-0, dat maakte de wedstrijd erg spannend. In de laatste fase verloren wij met 0-3. Daarnaast ben ik twee keer met de beloften kampioen geworden, dat vergeet ik ook nooit meer. Wat een belevenis is dat. Bij de Eredivisie vond ik het seizoen 2017/2018 ook erg succesvol, daar werden wij derde van de competitie!

Wat verwacht je van komend seizoen?
Ik verwacht dat er weer een goed voetballende ploeg op het veld staat die laat zien dat er veel kwaliteit bij sc Heerenveen Vrouwen rondloopt. Daarnaast is de jeugdopleiding erg sterk in ontwikkeling en verwacht ik een goede doorstroom van onze eigen talenten richting een Eredivisie Team.

Wie is jouw voorbeeld en waarom?
Ik heb niet echt één persoon die ik als voorbeeld heb. Elke (hoofd)trainer, waar ik als assistent bij heb gewerkt heeft mij iets geleerd. Iedereen doet het anders en vanuit daar neem ik steeds ontwikkelpunten mee. Wel vind ik het super gaaf dat Sarina Wiegman het Nederlands elftal zo succesvol heeft gemaakt in 2017 en 2019💪🏻

Wat is het verschil tussen als trainer op het veld staan en als speler op het veld staan?
Als trainer lijkt het soms erg makkelijk en denk je wel eens, waarom snappen ze het nou niet? Dat heeft er mee te maken dat het overzicht in het veld lastiger is dan vanuit de dug-out.