Charetha
Charetha
Charetha
Charetha
Charetha
Charetha
Charetha
Charetha
Charetha
Charetha
Eredivisie

Charetha
Okken

1
Je kunt het pas perfect doen wanneer jij zelf vindt, dat je niet alles perfect hoeft te doen.
Geboortedatum
15 juni 1995
Positie
Keeper

Ik ben Charetha

Op welke leeftijd wist je dat je profvoetballer wilde worden?
In 2002 ben ik begonnen met voetballen bij HH’97 (Hollandscheveld). We hadden toen geen vaste keeper. Er stond iedere week iemand anders het doel te verdedigen. Toen ik aan de beurt was geweest, vonden de trainers en ouders dat ik in het doel moest blijven staan. Ik stond daar toen niet echt om stond te springen, toch koos ik ervoor om het teambelang voorop te stellen. En werd ik dus de vaste keeper van ons team. Een aantal jaren daarna, toen ik 10 jaar was, werd ik gescout voor de KNVB en heb ik een aantal jaren in district teams gespeeld. Toen ontwikkelde ik ook mijn ambitie om profvoetballer te worden. Dit ging eerst nog even mis, omdat ik op mijn 14e niet opnieuw geselecteerd werd door de KNVB. Dit kwam vooral door de prestatiedruk die ik mijzelf oplegde.

Wie heeft je ontdekt?
Na veel jaren op mijn vertrouwde plekje in Hollandscheveld was het Arend van Essen van vv Heerenveense Boys die mij naar Heerenveen haalde. Zo zette ik een stap in mijn voetbalcarrière. Uiteindelijk ben ik op 23-jarige leeftijd via het amateurvoetbal bij SV Meppen in Duitsland terechtgekomen en na één jaar in Duitsland kreeg ik een telefoontje van onze hoofdtrainer Roeland.

Welke wedstrijd ga je nooit vergeten en waarom?
Ik voetbal al 18 jaar en ik heb veel wedstrijden mogen spelen en daardoor ook heel veel mooie momenten meegemaakt die ik nooit meer zal vergeten. Maar als ik dan één moet noemen kies ik voor de eerste thuiswedstrijd dit seizoen. Voor het eerst werd onze wedstrijd live op televisie uitgezonden! Ondanks het teleurstellende resultaat hebben wij ons als team goed gepresenteerd.

Welke talenten kennen we nog niet van je?
Wat veel mensen denk ik niet van mij weten is dat ik tot twee jaar terug af en toe mee deed aan autocross. En dan vaak met een beker thuis kwam.

Volg Charetha op Instagram