Dionne
Dionne
Dionne
Dionne
Dionne
Dionne
Dionne
Dionne
Dionne
Dionne
Eredivisie

Dionne
van der Wal

24
Geboortedatum
21 maart 2003
Positie
Keeper

Ik ben Dionne

Op welke leeftijd wist je dat je profvoetballer wilde worden?
Toen ik 4 jaar was begon ik met voetballen bij vv Balk. Toen wist ik al dat ik profvoetballer wilde worden. Keepen vond ik altijd al leuk, maar in het veld staan ook. Ik ben toch uiteindelijk voor keepen gegaan omdat ik dat het leukste vond. Mijn ouders en broer waren al helemaal van het voetballen. Ik ben met voetbal opgegroeid, en daar ben ik heel erg blij mee.

Wie heeft je ontdekt?
Eerst voetbalde ik bij vv Balk. Een paar jaar later ben ik naar Woudsend verhuisd en toen ben ik daar gaan voetballen. Daar heb ik 2/3 jaar gevoetbald. Bij ONS Sneek ben ik in de D1 gekomen om op een hoger niveau te voetballen. Ik heb vier seizoenen bij ONS Sneek gespeeld. Er kwam een selectiewedstrijd bij sc Heerenveen Vrouwen, omdat ze gingen starten met een onder 16 team. Ik was 14 toen ik geselecteerd werd voor de selectiewedstrijd. Mijn vriendin kreeg een uitnodiging om mee te doen, maar ik niet. Ik was heel erg blij voor haar en ik baalde. Een paar dagen voor de selectiedag kreeg ik een mail van Anouk Bruil dat ik toch mee mocht doen met de selectiewedstrijd. Er waren twee selectiewedstrijden, waarna ik kreeg te horen dat ik twee keer mee mocht trainen met sc Heerenveen Vrouwen. Na de twee trainingen mocht ik het volgende seizoen bij sc Heerenveen Vrouwen aansluiten direct bij onder de 19 in plaats van onder 16.

Welke wedstrijd ga je nooit vergeten en waarom?
Mijn eredivisie debuut tegen vv Alkmaar uit, daar heb ik ook mijn belofte debuut gemaakt. En mijn eerste interland tegen Schotland met de onder 16. Vorig jaar toen ik in de beloften zat hebben we thuis tegen Ajax gespeeld, we stonden in de eerste helft 0-3 achter. In de tweede helft hebben we er 3-3 van gemaakt. Ik speelde die wedstrijd niet maar het was een fantastische wedstrijd zelfs al zat ik op de bank.

Wat is je verborgen talent?
Jongleren, ik wilde dit altijd al kunnen gewoon voor de leuk en in de Corona tijd heb ik het geleerd.

 

Volg Dionne op Instagram