Ricci
Ricci
Ricci
Ricci
Ricci
Ricci
Ricci
Ricci
Ricci
Ricci
Eredivisie

Ricci
Geenen

24
Niet lullen maar poetsen!
Geboortedatum
18 september 2001
sc Heerenveen sinds
01-07-2022

Ik ben Ricci

Ik ben begonnen met voetballen, omdat 
Ik vroeger altijd meeging naar de voetbalwedstrijden van mijn tweelingbroer Mees. Daar viel ik wel eens in bij zijn team of het team van de tegenstander als zij te weinig spelers hadden. Dat vond ik zo leuk dat ik zelf ook op voetbal wilde, dus toen hij van club veranderde heb ik me ook aangemeld bij mijn eerste club, RVV Blijdorp. 
Win je liever de beker of win je liever de competitie? En waarom? 
Ik win liever de competitie. Als je die wint heb je namelijk laten zien dat je het hele jaar constant en goed kan presteren en dat is altijd mijn doel. 
Mijn favoriete trainingsoefening is  
Kleine partijtjes, met 4v4 of 5v5. 
Het mooiste moment uit mijn voetbalcarrière is  
Het maken van mijn debuut voor Excelsior Rotterdam in de Vrouwen Eredivisie tegen Alkmaar, waarbij we de wedstrijd nota bene met 0-2 wonnen. 
Welke wedstrijd zou je graag nog een keer willen spelen en waarom? 
De halve finale van de TOTO KNVB Beker tegen Ajax in het seizoen 2021/2022. Ik verloor toen met Excelsior met 1-0, maar er had meer in gezeten, dus ik zou die wedstrijd graag nog eens over doen. 
Mijn topkwaliteit op het veld is  
De verdedigende linie zodanig neerzetten dat we er met z’n allen voor kunnen zorgen dat we geen (of zo min mogelijk) tegendoelpunten krijgen. 
Welke kwaliteit, van welke teamgenoot, bewonder jij? 
Ik bewonder het inzicht dat Elize, op haar leeftijd, heeft om een crossbal te geven met haar rechterbeen naar de linkerkant van het veld. 
Waar ben jij aan het einde van dit seizoen beter in geworden? 
Aan het einde van dit seizoen ben ik beter geworden in het verwerken van hoge voorzetten en corners. 
Wat was het moeilijkste moment in de afgelopen 5 jaar in je voetbalcarrière en wat heb je daaruit meegenomen?  
Het moeilijkste moment was dat ik afgelopen seizoen bij Excelsior op de training mijn pink brak, terwijl ik eindelijk zicht had op speelminuten. Hiervan heb ik geleerd dat je nooit op moet geven en, zo lang je ervoor blijft werken, er altijd een nieuwe kans op minuten komt. Zodra ik weer fit was heb ik namelijk direct in de basis mogen starten en ben ik daar niet meer uit gegaan. 
Heb je een ritueel op een wedstrijddag en zo ja, hoe ziet deze er dan uit? 
Het ritueel begint eigenlijk altijd de dag ervoor: dan eet ik pasta en ga ik op tijd slapen. Op de wedstrijddag werk ik in de ochtend vaak nog aan mijn studie, vanaf ‘s middags ben ik met de wedstrijd bezig. Ik kijk dan beelden van de tegenstander terug om goed voorbereid te zijn en te weten wat ik kan verwachten van hun aanvallers. 
Mijn droomdoelpunt is 
Er niet. In plaats hiervan zou ik in de 90ste minuut wel een penalty van de tegenstander willen stoppen, waardoor wij de drie punten mee naar huis nemen. 
Als ik DJ zou zijn in de kleedkamer dan zou ik de volgende muziek draaien  
Nederlandse hiphop, het liefst iets in de richting van Broederliefde, Kevin of Frenna. 
Wat doe je aan je maatschappelijke carrière? 
Naast dat ik voor de sc Heerenveen Vrouwen speel studeer ik pedagogische wetenschappen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Dit seizoen volg ik hiervoor een deel van mijn vakken aan de Rijksuniversiteit Groningen en moet ik een stage lopen. 
Wie is je voorbeeld en waarom? (niet voetbal gerelateerd) 
Mijn ouders. De manier waarop zij altijd hebben geprobeerd om alles voor mij en mijn broer en zusje mogelijk te maken inspireert me en motiveert me om nog harder te werken. 
Welke filmster zou je willen zijn?  
Emma Watson 
Als je meedoet aan een Karaoke wedstrijd, welk liedje zou je dan zingen en waarom? 
Ik zou het nummer Unwritten van Natasha Bedingfield zingen, omdat dit mijn guilty pleasure is.  
Wat ik vroeger niet mocht doen, maar wel stiekem deed is 
Lezen nadat het licht al uit was, door met mijn zaklamp mezelf bij te schijnen. 
Mijn droomreis is 
Een lange vakantie door Azië: backpacken door Thailand, Vietnam, Indonesië, Laos en de Filipijnen, noem de landen maar op. De cultuur hier is zo mooi en het eten zo lekker dat ik hier geen genoeg van zou kunnen krijgen. 

Volg Ricci op Instagram