Uitleg
Uitleg
Uitleg
Uitleg
Uitleg
Uitleg
Uitleg
Uitleg
Uitleg
Uitleg

Uitleg

Het lijkt altijd onmogelijk totdat het is gedaan. Nelson Mandelea

Je kunt niet winnen van iemand die nooit opgeeft. Babe Ruth.

De sc Heerenveen Vrouwen hebben een estafette georganiseerd om cash (geld) in te zamelen. Een Cashtafette dus! Dit jaar was de eerste editie. Op 1 juni liepen de speelsters, in groepjes, maar liefst 150 km in 15 uur. De route ging van hoofdsponsor naar hoofdsponsor. Van Moofpeople in Barneveld via Ausnutria in Heerenveen eindigden we bij het Hof van de Koning.

De opbrengst van deze eerst editie komt ten goede aan de sc Heerenveen Vrouwen zelf. In de toekomst hopen de vrouwen dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt. Maar waarbij er dan niet meer voor hun eigen voortbestaan gerend hoeft te worden, maar ze zich kunnen inzetten voor een goed doel.

» Word sponsor of een zakelijke vriend.

Opnieuw in de problemen?

‘Opnieuw heeft sc Heerenveen Vrouwen het financieel zwaar’, een reactie die we regelmatig horen en ja dat klopt, we hebben het qua liquiditeit zwaar en we begrijpen dat het gezien en/of gevoeld kan worden als ‘opnieuw’. Als we naar het verleden kijken dan is dit namelijk ook zo. Als je iets verder kijkt, dan zie je een jonge stichting (een start-up) met een klein zakelijk netwerk die geen vet op de botten had/heeft. En toen kwam de pandemie, van de 23 maanden die we bestaan, zitten we 14 maanden in een lockdown. De pandemie zorgt voor extra kosten en een onzekere economie. De plannen die we hadden konden niet doorgaan. En we hebben pech, want we vallen buiten veel regelingen.

Gelukkig is er ook een andere kant!

Als je iets verder kijkt dan zijn er veel positieve ontwikkelingen. Er heeft het e.e.a. stil gestaan in de pandemie en heel veel is ook doorgegaan.

 • Sponsoren die voor meer jaren een contract met ons zijn aangegaan;
 • Speelsters die meer jaren durven te tekenen;
 • In het nieuwe seizoen starten we met een competitievorm die veel aantrekkelijker is;
 • Vrijwilligers die zich aanmelden, vrijwilligers met een groter netwerk en andere vaardigheden;
 • Professionele ontwikkelingen met speelsters;
 • Er zijn meer gesprekken met sponsoren, ook met landelijke partijen;
 • Landelijk zien we mooie ontwikkelingen door de verbinding met Pure Energie, ING, La League en ESPN/NOS;
 • De UEFA heeft toegezegd volgend seizoen 24 miljoen euro (i.p.v. zes miljoen) te verdelen onder clubs met vrouwenteams in heel Europa;
 • De opleidingsvergoeding en transfersommen komen steeds dichterbij wat voor ons heel interessant is.

Dit levert nog niet direct meer geld op voor ons, maar geeft wel de positieve ontwikkeling aan.

Wat hebben we nodig?

Dat het vrouwenvoetbal in lift zit, dat is een feit. Het is een sport die snel groeit en zich ook snel ontwikkelt, echter

de professionele ontwikkeling gaat sneller dan de financiële ontwikkeling.

Wat we nodig hebben is tijd! We hebben tijd nodig om meer sponsoren te vinden en om andere inkomstenbronnen te activeren. Om hier te komen hadden we op korte termijn liquiditeit nodig. We hebben veel geprobeerd en gedaan en het was nu erop of eronder. Met alle energie die we hadden binnen de Stichting gingen we voor € 65.000,-.  Hoe?

 • Start 1 juni 3.00 uur bij Moofpeople
 • Finish 1 juni 18.00 uur in Heerenveen
 • 150 kilometer langs onze sponsoren
 • 15 groepen speelsters
 • 10 kilometer per groep (en dat is voor voetbalsters best lang)

En we zijn heel ver gekomen! Er staat meer dan € 60.000,- op de teller. Het was een verbindende en waardevolle dag. Wil je ons helpen het vrouwenvoetbal in Noord Nederland toekomstig bestendig te maken, help ons, wordt sponsor, superfan of een zakelijke vriend.

Richt je blik op de sterren en houd je voeten op de grond. Theodore Roosevelt