Veel gestelde vragen!
Veel gestelde vragen!
Veel gestelde vragen!
Veel gestelde vragen!
Veel gestelde vragen!
Veel gestelde vragen!
Veel gestelde vragen!
Veel gestelde vragen!
Veel gestelde vragen!
Veel gestelde vragen!

Veel gestelde vragen!

De meest effectieve manier om de wereld om je heen te begrijpen, is door het stellen van een vraag.

Waarom organiseren jullie deze Cashtafette?
Kort maar krachtig: We hebben cash nodig.

Hoe komt het dat jullie cash nodig hebben?
Het vrouwenvoetbal is volledig afhankelijk van de sponsorgelden. Het vrouwenvoetbal in Heerenveen op eredivisieniveau bestaat volgende jaar 15 jaar. Stichting Vrouwenvoetbal Noord-Nederland pas twee jaar. We zijn dus een jonge stichting en hebben geen vet op de botten. We hadden een goede start de eerste 10 maanden en nu hebben we 14 maanden te maken met de pandemie. Er zijn extra kosten en er is een onzekere economie, dat is niet handig als je afhankelijk bent van sponsorgelden en een start-up bent.

Hoe komt het dat het vrouwenvoetbal volledig afhankelijk is van sponsorgelden?
Vrouwenvoetbal is een jongere sport dan het mannenvoetbal. Wij zijn nog volop in ontwikkeling. Het mannenvoetbal kent meer vormen van inkomsten, zij halen namelijk ook inkomsten uit:

Willen we sterker en stabieler worden dan is het belangrijk om meer inkomstenbronnen te genereren in het vrouwenvoetbal. We werken hier hard aan samen met de KNVB en andere clubs. De opleidingsvergoeding komt steeds dichterbij wat voor ons als opleidingsclub waardevol is. Tot die tijd zijn we afhankelijk van sponsoren.

Hebben de sc Heerenveen Vrouwen dan wel bestaansrecht?
Wij geloven zeker dat het vrouwenvoetbal in Noord-Nederland bestaansrecht heeft. De professionele ontwikkeling in het voetbal gaat snel en de financiële ontwikkeling gaat minder snel. Het is een kwestie van tijd en die tijd moeten we financieel zien te overbruggen. In de toekomst zullen we onderdeel moeten worden van een BVO, dat is een kwaliteitseis van de KNVB.

Zijn jullie geen onderdeel van sc Heerenveen dan?
Nee, de mannen en vrouwen zijn niet één geheel. We dragen hetzelfde merk, maar we zijn apart georganiseerd. Wij zijn een eigen stichting, die gerund wordt door vrijwilligers en die zichzelf moet redden. Eén van onze hoofdsponsors is ook hoofdsponsor bij de mannen. En sc Heerenveen is zelf een sponsor van ons.

Wat vinden jullie ervan dat speelsters dit moeten doen?
We hebben natuurlijk liever dat speelsters zich volledig kunnen focussen op het voetbal, dat is alleen nog niet de realiteit. We moeten nog even doorzetten met elkaar en dan hopen we dat dit niet meer nodig is, omdat we meer sponsoren hebben en andere inkomstenbronnen. We vinden het ontzettend stoer en sportief dat ze zo spontaan meedoen.

Waar gaat het geld van de Stichting heen?
Het geld wat we hebben wordt volledig gebruikt voor het voetbal. We houden onze opleiding in stand en we willen graag een goede eerste selectie. We geven niets uit aan overheadkosten, onze vrijwilligers doen het echt vrijwillig. We zetten ons allemaal in om het verschil te maken in het vrouwenvoetbal.